Λευκός Οίκος: Στήριξη στις ευρωπαϊκές προσπάθειες κατά της κρίσης

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 21:16
UPD:21:17

«Είμαστε πολύ στενοί σύμμαχοι με τους Ευρωπαίους φίλους μας και συνεργαζόμαστε πολύ στενά συζητώντας τα θέματα αυτά», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Την υποστήριξή του στις δράσεις που έχουν αναλάβει οι Ευρωπαίοι ηγέτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους τους εξέφρασε σήμερα ο Λευκός Οίκος, παροτρύνοντας τους να συνεχίσουν τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Είμαστε πολύ στενοί σύμμαχοι με τους Ευρωπαίους φίλους μας και συνεργαζόμαστε πολύ στενά συζητώντας τα θέματα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις διαβουλεύσεις που έχουν οι ΗΠΑ με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχουν παροτρύνει τους Ευρωπαίους «σε όλα τα επίπεδα να αναλάβουν άμεση, ισχυρή δράση» κατά της κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα άσκησε νέες πιέσεις προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης για την επίλυση της κρίσης χρέους. Σε σχετικές του δηλώσεις παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι τα ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν κάνει αρκετά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς