Υπ. Υγείας: Δεν έχει προταθεί ιδιωτικοποίηση δημόσιων νοσοκομείων

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 22:03
A- A A+

Στην τρόικα παρουσίασε σήμερα η Ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Υγεία το πόρισμα με τις επιστημονικές προτάσεις για την αποτελεσματικότερη διοίκηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πολλές από τις αναφερόμενες προτάσεις της Επιτροπής έχουν ήδη γίνει πράξη τον τελευταίο χρόνο, όπως οργάνωση-οργανισμοί νοσοκομείων, δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενιαίο πλαίσιο παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) με συμμετοχή του Ε.Σ.Υ., διπλογραφικό, προμήθειες - ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις, θετική λίστα, δράσεις ΕΟΦ, rebate, νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων, γενόσημα, συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και διαχείριση ανθρώπινων πόρων.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας πάντως, ούτε στις προτάσεις της Επιτροπής ούτε στις επιδιώξεις του υπουργού είναι θέματα «ιδιωτικοποίησης δημόσιων νοσοκομείων» ή «ποινές σε γιατρούς» (λόγω κριτηρίων παραγωγής κ.λπ.), όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα.

Την τελική απόφαση επί των προτάσεων της Επιτροπής, η οποία θα παραδώσει και χρονοδιάγραμμα, θα λάβει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή