Επισκόπηση αθηναϊκού Τύπου

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 08:55
UPD:08:56

A- A A+

Οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα που πυροδοτούν τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το ασφαλιστικό και οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) : «Μονιμοποίηση των εποχικών προτείνει το ΑΣΕΠ. Χιλιάδες διορισμοί εν όψει εθνικών εκλογών».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) : «Συντάξεις και πως θα υπολογίζονται. Για τις ΔΕΚΟ, Τράπεζες κ.λπ.».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ : «Βιβλική αποκάλυψη. «Ιάκωβος, υιός του Ιωσήφ, αδελφός του Ιησού». Βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα λειψανοθήκη που αποδίδεται στον Αγιο Ιάκωβο τον αδελφόθεο».

* Η ΑΥΓΗ : «Δύο γραμμές για το βαμβάκι. Σύγχυση στην κυβέρνηση μετά τις κάλπες για το όριο των 275 κιλών».

* ΑΥΡΙΑΝΗ : «Ξύνει» τον Κόκκαλη ο Γεράκης. Καταπέλτης το πόρισμα για το «ΞΥΣΤΟ». Παράνομη και παράτυπη η σύμβαση που έδωσε εκατοντάδες δισ. στην Ιντραλότ».

* ΤΟ ΒΗΜΑ : «Βαβέλ η Ρηγίλλης. Κάθε «βαρόνος» και τη γραμμή του. Σε κλίμα έντασης συγκαλείται σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης «καρφώνει» τον κ. Καραμανλή».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «Και χαράτσι ΙΚΑ στις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων. Συλλέγουν στοιχεία απο Πολεοδομίες, Αστυνομία, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ».

* ΕΘΝΟΣ : «Τελεσίγραφο σε 33 ταμεία για ενοποίηση σε 3 μήνες. Επικουρικά : Εντολή του υπουργείου Εργασίας να γίνουν επτά».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : «Κυβερνητικό «φλερτ» στην αδελφή του Κωνσταντίνου. Εν όψει της... «καμπάνιας» από την Ε.Ε. για την Βασιλική Περιουσία».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : «Βροχή» οι αναβολές και τα «τρελόχαρτα» στον Στρατό. Εντονη ανησυχία στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων απο τα άδεια στρατόπεδα».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Το σχέδιο της Ν.Δ. για νίκη στις βουλευτικές. Ρηγίλλης : Αποτίμηση αποτελεσμάτων και χάραξη πορείας για τις κάλπες».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Συνταγές ψάχνει ο Σημίτης. Δύο μέτρα για βαμβακοπαραγωγούς μετά το μήνυμα».

* ΕΣΤΙΑ : «Ψεύτικοι ψηφοφόροι. Καταγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης».

* Espresso : «Το αμαρτωλό βιβλίο. Ξεσηκώνει θύελλα ο συγγραφέας Ηλίας Πετρόπουλος. Βρίζει προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «ΠΑΣΟΚ καλεί Συνασπισμό. Κεντροαριστερά τύπου Σρέντερ επιδιώκει ο κ. Σημίτης ως άμυνα στην υπεροχή της Ν.Δ.».

* Ο ΛΟΓΟΣ : «Επίθεση σε ελληνική φρεγάτα. Ναυτικό επεισόδιο στον Κόλπο».

* ΤΑ ΝΕΑ : «Καταδιώκουν πλοίο της Αλ Κάιντα. Και η ελληνική φρεγάτα «Μπουμπουλίνα» στην αρμάδα».

* ΝΙΚΗ : «ΟΧΙ» σε ΣΥΝεργασίες απο το παράθυρο. Αμεση απάντηση Κωνσταντόπουλου σε Σημίτη».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Αποκλειστικό-Σενάρια κρίσεων σε Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη. Ο «Ρ» φέρνει στη δημοσιότητα δύο άκρως απόρρητα έγγραφα».

* Traffic news : «Ενας γάμος κι ένα διαζύγιο στο ΠΑΣΟΚ. «Κοινωνικές» εξελίξεις ενώ το κόμμα βρίσκεται σε πυρετό. Αναζητούνται οι αίτιοι για τις χαμένες νομαρχίες».

* Η ΧΩΡΑ : «Ο Κώστας πήρε τη σκούπα. Εντονες ζυμώσεις με Σουφλιά και Μεϊμαράκη. Πρόωρες εκλογές προβλέπει ο Μητσοτάκης».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή