ΣΥΡΙΖΑ: Χαριστική βολή σε κάθε ίχνος κοινωνικής πολίτικης

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 19:16
A- A A+

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη συγχώνευση-ενοποίηση του ΟΑΕΔ, του ΟΕΕ, του ΟΕΚ, του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε. και της Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε., σε ένα ενιαίο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Μετά την κυβερνητική καταλήστευση των πόρων του ΟΑΕΔ, του ΟΕΕ και του ΟΕΚ έως και 30% για την ενίσχυση, τάχα, του ΙΚΑ, η κυβερνητική απόφαση για συγχώνευση-ενοποίηση των παραπάνω οργανισμών μαζί με άλλους φορείς, κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή σε κάθε ίχνος ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής, να εξωθήσει σε απολύσεις και να μετατρέψει το νέο οργανισμό «μαμούθ» σε απλό μηχανισμό επιδότησης του μεγάλου κεφαλαίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως υπογραμμίζει, «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια στιγμή της συγχώνευσης-ενοποίησης παγώνουν τα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ, ενώ έχουν περικοπεί δραστικά οι κοινωνικές παροχές του ΟΕΕ και του ΟΑΕΔ, με τον τελευταίο να επιδοτεί τις επιχειρήσεις όλο και περισσότερο, στο όνομα της απασχόλησης».

«Αυτή την ώρα, η χώρα δεν χρειάζεται την αποδυνάμωση, διάλυση και παράδοση του δημόσιου τομέα στα ιδιωτικά συμφέροντα, πράγματα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά μια ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του κράτους και του δημοσίου, προκειμένου να αναλάβουν κεντρικό ρόλο για την έξοδο από την κρίση και μια νέα ανάπτυξη με παραγωγικό και κοινωνικό περιεχόμενο!», καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή