«Δεν υπάρχει καταστροφικό σενάριο» για τον ελληνικό τουρισμό

Δηλώσεις του υπ. Τουρισμού μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 13:00
UPD:13:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχει καταστροφικό σενάριο για τον ελληνικό τουρισμό διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλος, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για την πρόοδο της τουριστικής πολιτικής της χώρας και τα δεδομένα της περιόδου.

«Μπορώ να σας πω ότι τα απαισιόδοξα σενάρια που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς, δεν υπάρχουν πια. Στα μέτρα της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής κρίσης, η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα και κατά τον καλύτερο τρόπο. Και βεβαίως καθημερινά βρισκόμαστε στο μετερίζι του αγώνα, δοθέντος ότι ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Κ. Μαρκόπουλος: Τα απαισιόδοξα σενάρια δεν υπάρχουν πια

Κ. Μαρκόπουλος: Τα απαισιόδοξα σενάρια δεν υπάρχουν πια

Κληθείς να διευκρινίσει το ποσοστό της πτώσης της τουριστικής κίνησης, ο υπουργός απάντησε: «Όταν είναι κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν δεν δίνει ποσοστά. Λέει μονάχα αυτό το οποίο υπάρχει σήμερα: Ότι δεν υπάρχει καταστροφικό σενάριο και ότι ο καθημερινός αγώνας είναι ουσιαστικός, για να φτάσουμε, μετά τη σεζόν, να έχουμε τα νούμερα για τα οποία θα συζητήσουμε όλοι».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, 16 Ιουνίου, θα έρθει προς συζήτηση στο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης «Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις», η ψήφιση του οποίου θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Προτεινόμενα για εσάς