ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση φοβάται να έρθει σε ρήξη με την ολιγαρχία

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 16:34
UPD:16:35
Aris Oikonomou / SOOC/Aris Oikonomou
A- A A+

«Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την εκλογολογία και τα σενάρια συγκυβέρνησης, έχει φέρει στην επιφάνεια το φόβο της κυβέρνησης απέναντι σε ένα πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Η πραγματικότητα όμως είναι, πως τον ίδιο φόβο με την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη συμμερίζεται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Αλέξη Τσίπρα, όσο φυσικά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρει το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας πως «η πρόσδεση των μνημονιακών κομμάτων τόσο στα κελεύσματα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, όσο και στις απαιτήσεις της κρατικοδίαιτης παρασιτικής ολιγαρχίας δίχως σύνορα είναι δεδομένη, όσο κι αν προσπαθούν να "παίξουν" το χαρτί της τάχα μου δήθεν πολιτικής αλλαγής».

 «Καμία αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει εντός του μνημονιακού πλαισίου στο οποίο και οι τρεις τους συγκλίνουν και εντός των δεσμεύσεων των κυβερνήσεών τους στα ολιγαρχικά συμφέροντα, το ευρωιερατείο, τις ΗΠΑ και την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ», τονίζει και επισημαίνει πως «γι' αυτό το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει ένα Πρόγραμμα Ρήξης με την ολιγαρχία με 7+1 Πολιτικές Τομές που δεν τρομάζουν μόνο την Μητσοτάκης ΑΕ, αλλά και την ίδια την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εξ ου και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση του κόμματος στα πολύ συγκεκριμένα αυτά πολιτικά ζητήματα, πέρα από γενικά και αόριστα καλέσματα για δήθεν προοδευτικές διακυβερνήσεις».

 «Όσο κι αν τρομάζει λοιπόν, αυτούς και τα "αφεντικά" τους η Ρήξη, οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους και στην κάλπη -όποτε κι αν αυτή στηθεί- και στο δρόμο, όπως ήδη κάνουν καθημερινά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25. 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή