ΜέΡΑ25: Ένας διαρκής Γολγοθάς η αντιμετώπιση της ακρίβειας στις εορταστικές αγορές

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 13:09
UPD:13:11
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Το Πάσχα, αυτή η γιορτή της Ελπίδας και της Ανάστασης, φέτος ανανοηματοδοτείται για την πλειονότητα των πολιτών που έχουν την ατυχία να υφίστανται τις συνέπειες της Κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

«Ένας διαρκής Γολγοθάς θα σκιάζει τη χαρά των ελληνικών οικογενειών που θα έρχονται αντιμέτωπες με εξωφρενικές τιμές σε κάθε μία από τις εορταστικές αγορές που συνθέτουν την εμπειρία της ελληνικής πασχαλινής παράδοσης», προσθέτει.

Όπως υποστηρίζει, αυτό συμβαίνει γιατί οι πολίτες καθημερινά λαμβάνουν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος αυτές τις μέρες, που καθιστούν απαγορευτική ακόμα και την βασική -πολύ περισσότερο την εορταστική- κατανάλωση.

«Η χώρα μας συνεχίζει λοιπόν να έχει την ακριβότερη τιμή στην ενέργεια, αλλά και τεράστιες ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά στο σουπερμάρκετ, τη στιγμή που η Κυβέρνηση προσποιείται ότι μάχεται την αισχροκέρδεια της οποίας ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται καθημερινά συνεπής αρωγός», υπογραμμίζει.

«Όσο όμως κι αν κρυφτεί η Κυβέρνηση πίσω από ημίμετρα -επιταγές ακριβείας μειωμένες ακόμα και από τις αντίστοιχες των Χριστουγέννων, αστείες επιδοτήσεις καυσίμων και μειώσεις ΦΠΑ που ακόμα εξετάζονται για ορισμένα μόνο αγαθά-, η πραγματικότητα θα παραμένει αμείλικτη για την μεγάλη πλειοψηφία και ιδίως για τους πιο ευάλωτους, όσο δεν καταργείται το Χρηματιστήριο της Ενέργειας και η Οριακή Τιμολόγηση για να δούμε άμεσα μειώσεις έως και 55%», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25.

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή