Δ. Αβραμόπουλος: Ανοίγει το κεφάλαιο της αυστηρής τιμωρίας των σκευωρών στην υπόθεση Novartis

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 14:20
UPD:14:38
Menelaos Myrillas / SOOC/Menelaos Myrillas
A- A A+

Η ολοκλήρωση της έρευνας των πολιτικών που συκοφαντήθηκαν στη σκευωρία Novartis ανοίγει το πιο σημαντικό κεφάλαιο της πλήρους αποκάλυψης όλων των πτυχών της σκευωρίας, της απόδοσης ευθυνών σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και της υποδειγματικής και αυστηρής τιμωρίας της συμμορίας των σκευωρών, τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως σημειώνει, «για όλα τα πρόσωπα που συκοφαντήθηκαν δεν υπήρξε και δεν υπάρχει θέμα εκδίκησης. Γιατί η εκδίκηση δεν είναι δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι.

Διότι μόνον έτσι θα προστατευθούν οι θεσμοί, η Δημοκρατία και η αξιοπρέπεια των λειτουργών της, ώστε να μην ξαναζήσουμε στην Ελλάδα τέτοια νοσηρά και εγκληματικά φαινόμενα.

Σε ό,τι με αφορά οι τίτλοι τέλους θα μπουν, όταν αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν αυστηρά οι σκευωροί και εκείνοι που ανέλαβαν να εκτελέσουν τα "συμβόλαια" εξόντωσης».

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία που παρέμενε ανοιχτή στην υπόθεση της Novartis για τον κ. Αβραμόπουλο και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή