Γ. Οικονόμου: «Είμαστε πολύ κοντά στην άρση  των περιορισμών»

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 23:28
UPD:20/01/2022 00:07
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση  των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του χρόνου και μετά» εκτίμησε  o κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

 «Σταθμίζουμε κάθε φορά τα μεγέθη της πανδημίας, η πραγματικότητα είναι ότι στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση» τόνισε, μιλλωντα στον ΣΚΑΙ. Ωστόσο επεσήμανε πως  υπάρχει μια πίεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην νοσηλεία σε απλές κλίνες covid και στις ΜΕΘ» 

 

 Για τα Rafale

«Για τις ένοπλες δυνάμεις η άφιξη των Rafale συμβολίζει την αναβάθμιση της χώρας μας σε επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό επίπεδο» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκρπόσωπος  

«Εκτός από το προφανές, δηλαδή την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος στο πεδίο, η απόκτηση τους έχει πολλαπλές θετικές συνέπειες όσον αφορά την ενίσχυση του κύρους, του βάθους και του εύρους της διπλωματικής μας πολιτικής και των συμμαχιών μας με άλλες χώρες. Χωρίς αμφιβολία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ιστορική…» υπογράμμισε.

«Χωρίς αμφιβολία βασίζεται στο υστέρημα και στους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, σε δύσκολες συνθήκες, είναι όμως μια αναγκαία εθνική προτεραιότητα, είναι μια εθνική επιλογή γιατί στην χώρα και στο χώρο που βρισκόμαστε, η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική ανάπτυξη, η σταθερότητα, η καταπολέμηση των ανισοτήτων πρέπει να πλαισιώνονται από την θωράκιση της χώρας» είπε και τόνισε πως «Αυτό λοιπόν είναι μια εθνική επιλογή» ειπε επίσης,

Όσον αφορά το σποτ για την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφώνπου σχολιάστηκε καθώς έφερε την υπογραφή της κομματικής σφραγίδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σήμερα οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλέστεροι, υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτό που συνέβη στη χώρα μας. «Είναι μια εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να την δουν όλοι» είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως εάν κάποιοι για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν την μεγάλη εικόνα, σήμερα δεν είναι μέρα για να μπούμε σε εθνική αντιπαράθεση για αυτό. 

 

Για την ακρίβεια

«Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά, για τις καταναλώσεις μέχρι 300 Κιλοβατώρες, που καταναλώνει μία πολύ μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών, η ενίσχυση καλύπτει ικανοποιητικά ένα ποσοστό της κρίσης, από 70% έως 90%. Από αυτόν τον μήνα θα καλύψουμε και το 50% της αύξησης στις επιχειρήσεις. Προφανώς και δεν μπορούμε να το μηδενίσουμε. Προφανώς και οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες και ανατρέπουν τους προϋπολογισμούς, όμως ό,τι περιθώριο υπάρχει θα εξαντληθεί. Δεν μπορούμε να κάτσουμε και να βλέπουμε το φαινόμενο αυτό να ανατρέπει τους προϋπολογισμούς και τους σχεδιασμούς των νοικοκυριών, ούτε θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις μόνες τους κι αυτό για να περιορίσουμε και τις πληθωριστικές πιέσεις και να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας. Εδώ είμαστε για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, κάνοντας έγκαιρα, γρήγορα και αποτελεσματικά ό,τι καλύτερο μπορούμε» είπε.

 

Για την Δικαιοσύνη

Για τις επιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «όποιος πιστεύει στη διάκριση των εξουσιών και στη λειτουργία της δικαιοσύνης, δεν έχει να προσθέσει ούτε κόμμα σε όσα είπε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σήμερα».

«Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η ακηδεμόνευτη λειτουργία των θεσμών για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι αρχή αδιαπραγμάτευτη. Παλέψαμε θυμίζω γι' αυτή την αρχή όταν ήμασταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως μετά το καλοκαίρι του 2015 όταν όλοι γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας χειραγώγησης και εργαλειοποίησης των θεσμών και οι αντιστάσεις της δημοκρατίας τότε εμπόδισαν την εξέλιξη αυτή. Την ίδια αρχή σεβόμαστε πλήρως και τώρα» είπε και πρόσθεσε «το πολιτικό πρόβλημα είναι η κάλυψη των επιθέσεων, των απειλών στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς της δημοκρατίας, οι εκφοβισμοί του τύπου «όταν γυρίσουμε τα πράγματα θα είναι αλλιώς» κατά το γκεμπελικό «θα επιστρέψουμε και θα τρέμει η γη» που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη και στους άλλους. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα. Η δικαιοσύνη στη χώρα λειτουργεί».

«Όταν μας υποδείξει έναν ανώτατο δικαστή που τεκμηριωμένα θα αποδειχθεί ότι πήρε πολιτική κατεύθυνση από την κυβέρνηση για να απαγγείλει αυτή την κατηγορία, τότε να γίνει συζήτηση. Διαφορετικά πρόκειται περί αστήριχτων και αβάσιμων κατηγοριών, πρόκειται για επίθεση στην ουσία, στον πυρήνα της δημοκρατίας για αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης» σημείωσε και πρόσθεσε «η Δικαιοσύνη στον τόπο είναι ανεξάρτητη και μπορεί στα πλαίσια των υποθέσεων που διερευνά να καλεί τον οποιονδήποτε για απλές εξηγήσεις, είτε ως κατηγορούμενο να δίνει εξηγήσεις έχοντας κάθε ένας μας το τεκμήριο της αθωότητας, είτε δεν συμφωνούμε σε αυτό. Οι Θεσμοί στη χώρα και η Δικαιοσύνη λειτουργούν ανεξάρτητα και αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έδωσε τη μάχη για αυτή την κατάσταση το 2015 στην αντιπολίτευση».

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή