Συνήγορος συζυγοκτόνου: Θέλει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε-Απολογείται την Τρίτη ο πιλότος

«Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της πράξης του»-Δεν θα ζητήσει ψυχιατρική εξέταση
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 11:43
UPD:11:44
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Aπομονωμένος στο κελί του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ υπό φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση για λόγους ασφαλείας βρίσκεται ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος θα απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε για να προετοιμάσει την απολογία του. 

Ο 33χρονος πιλότος περιέγραψε βήμα -βήμα στους αστυνομικούς τη σχέση που είχε με τη σύζυγό του Καρολάιν, τονίζοντας: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα». Την ίδια στιγμή στο φως ήρθαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της 20χρονης στα οποία αναφέρει συνεχείς τσακωμούς με τον σύζυγό της  ενώ κάνει λόγο για το ότι ήθελε να χωρίσει αλλά η γέννηση του μωρού την κράτησε. Η Καρολάιν αναζητούσε ξενοδοχεία το βράδυ της δολοφονίας της, ενώ αναφέρει στο ημερολόγιό της ότι είχε βρει ένα σπίτι στο Χαλάνδρι. 

Χθες το βράδυ τον επισκέφθηκε ένας από τους δικηγόρους του, ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο οποίος επισήμανε ότι ο 33χρονος έχει αρχίσει πλέον να συνειδητοποιεί το μέγεθος της πράξης του. Ο κατηγορούμενος εξακολουθεί ωστόσο να επιμένει ότι δεν είχε προσχεδιάσει τον φόνο αλλά και να αποδίδει την ευθύνη στο θύμα, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Καρολάιν εναντίον του, όπως επιμένει να ισχυρίζεται στους αστυνομικούς. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαϊωαννίδης επεσήμανε πως η τελευταία κουβέντα που είπε ο κατηγορούμενος κατά την διάρκεια της προανακριτικής έκθεσης, ήταν «συγγνώμη».

«Εχει αποδεχθεί ό,τι έκανε και είναι καταρρακωμένος» είπε και ο έτερος συνήγορός του Βασίλης Σπύρου ο οποίος δήλωσε: «Μου είπε ότι θέλει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε» προσθέτοντας ότι ο πιλότος «λυτρώθηκε» με την ομολογία του φόνου. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος, «ούτε κίνητρο υπήρχε ούτε προσχεδιασμένο ήταν», ενώ σημείωσε ότι τα ευρήματα των αστυνομικών, λόγου χάρη σε σχέση με την αφαίρεση της κάρτας από την κάμερα ασφαλείας, δείχνουν ότι «δεν τα είχε σχεδιάσει όλα αυτά».

«Έκανε 37 ημέρες να ομολογήσει, γιατί είχε μια θολή σκέψη στο μυαλό του, πώς να σώσει το παιδί του», υποστήριξε ο συνήγορος του κατηγορούμενου πιλότου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης. «Δεν ζητάμε καμία ψυχιατρική εξέταση και ούτε κάποια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», είπε ο συνήγορος του καθώς ως πιλότος ο 33χρονος περνά τακτικά από ψυχιάτρους για πραγματογνωμοσύνη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή