Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για την εναρμόνιση με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 18:23
UPD:18:31
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του έγινε από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υφυπουργείου Αθλητισμού «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αν και σε γενικές γραμμές δεν υπήρξαν αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο ενσωματώνει στο θεσμικό πλαίσιο τις τελευταίες τροποποιήσεις του Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA.

Κατά τη δευτερολογία του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αδιαφορία, κωλυσιεργία και ωχαδερφισμό στο θέμα του αντιντόπινγκ», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει 2 εκ. ευρώ για τον αναγκαίο εξοπλισμό του εργαστηρίου αντιντόπινγκ, που πλέον θα υπάγεται στον «Δημόκριτο», καθώς και τον προϋπολογισμό του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.265.000 ευρώ αφορούν την τακτική επιχορήγησή του από τη ΓΓΑ.

Ο κ. Αυγενάκης απάντησε εκ νέου και στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στις εκλογικές διαδικασίες των αθλητικών ομοσπονδιών.

«Φέρτε μου μία γραπτή καταγγελία σωματείου, που να λέει ότι ο Αυγενάκης παρενέβη υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Μην κάνετε πολιτική δημοσιευμάτων», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα..

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις