Πειραιάς: Το κοντέινερ με «τρόφιμα» ήταν 99 κιλά κοκαΐνης από το Εκουαδόρ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 16:27
UPD:16:28
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
A- A A+

Τη δια θαλάσσης μεταφορά-εισαγωγή με εμπορευματοκιβώτιο μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα κατάφεραν να αποτρέψουν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών του Γραφείου D.E.A. της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ.

Εντόπισαν το συγκεκριμένο κοντέινερ εντός του λιμένα Πειραιά και το έθεσαν σε επιτήρηση. Χθες διενεργήθηκε σε αυτό καθολικός έλεγχος, με τη συμμετοχή και της Γ΄ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Τελωνείου Πειραιά.

Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του εμπορευματοκιβωτίου, 90 συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 99 κιλών και 110 γραμμαρίων.

Το εμπορευματοκιβώτιο με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων» είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει στις 7 Φεβρουαρίου από το λιμάνι του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Πειραιά την 1η Μαρτίου.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση κι έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή