Στίβος: Η W.A. ενέκρινε σχέδιο επανόδου της ρωσικής ομοσπονδίας

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 20:21
UPD:20:23
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Η ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (W.A.), που έχει συσταθεί για τα θέματα ντόπινγκ στη Ρωσία, των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου (RusAF) συνεργάστηκαν για ένα σχέδιο που αποβλέπει στην επανένταξη της ρωσικής ομοσπονδίας στην W.A.

Το σχέδιο εξετάστηκε κι εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Σε επιστολή του στο Δ.Σ. της WA ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας, Ρούνε Άντερσεν, ανέφερε:

«Η Taskforce εξέτασε και παρείχε λεπτομερή σχόλια για τρία διαφορετικά σχέδια επανένταξης. Οι τρεις διεθνείς εμπειρογνώμονες που διορίστηκαν από την World Athletics συνεργάστηκαν στενά με τη RusAF για την ανάπτυξη του σχεδίου αποκατάστασης και ενημέρωσαν την Taskforce ότι πιστεύουν πως το σχέδιο είναι κατάλληλο για την εκ νέου ενσωμάτωση του ρωσικού αθλητισμού».

Όπως τονίζει πάντως, «η Taskforce είναι έτοιμη να παρακολουθεί προσεκτικά το σχέδιο επανένταξης ώστε να υπάρξει επιτυχία στην ολοκλήρωσή του». Ο πρόεδρος της W.A., Σεμπάστιαν Κόε, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στην ανάπτυξη του σχεδίου επανένταξης.

Το Συμβούλιο της W.A., στην επόμενη συνεδρίασή του στις 17-18 Μαρτίου, θα πάρει αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή των αθλητών της Ρωσίας σε διεθνείς αγώνες και βέβαια σε Ολυμπιακούς.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις