Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και γραφείων

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 18:53
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Την αναστολή της προγραμματισμένης για την Τετάρτη πανελλαδικής τους κινητοποίησης, αποφάσισαν «σε ένδειξη καλής θέλησης» οι εκπρόσωποι 21 ενώσεων και σωματείων τουριστικών λεωφορείων-γραφείων της χώρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η συντονιστική τους επιτροπή . «Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση άκουσε τα δίκαια αιτήματά μας, και στο μέτρο του εφικτού, έδωσε λύσεις», επισημαίνουν.

H κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί με αίτημα την πλήρη απαλλαγή των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για φέτος (7.500 οχήματα πανελλαδικά) και συμψηφισμό αυτών που κατέβαλαν το προηγούμενο έτος ποθ τα οχήματά τους έμειναν ακινητοποιημένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση της αναστολής της κινητοποίησης είναι συνέχεια των αποτελεσμάτων της χθεσινής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των ενώσεων και σωματείων του κλάδου, στην οποία έκανε παρέμβαση ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τους, ο κ. Βεσυρόπουλος γνωστοποίησε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για μείωση των τελών κυκλοφορίας των δημόσιας χρήσης τουριστικών λεωφορείων κατά 50% για φέτος, έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών και αποστολή στο υπουργείο Τουρισμού του αιτήματος για την άμεση καταβολής της αποζημίωσης πληρότητας του 65% και την καταβολή αυτής χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα των δικαιούχων.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή