Καρναβάλι Βενετίας: 70 εκατ. ευρώ, το κόστος από την ακύρωση

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 08:01
A- A A+

Την εποχή αυτή, κάθε χρόνο, η Βενετία είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Είναι η περίοδος που διεξάγεται το περίφημο καρναβάλι της. Φέτος, ωστόσο, οι δρόμοι είναι άδειοι. Τα μαγαζιά μένουν κλειστά και λειτουργούν μόνο με διαδικτυακές παραγγελίες. Μόνο ένα στα δέκα ξενοδοχεία λειτουργεί αλλά και αυτά έχουν μείνει χωρίς πελάτες.

Οι γονδολιέρηδες μάταια περιμένουν τους τουρίστες. Δεν ήρθαν και δεν θα έρθουν.

Το φημισμένο καρναβάλι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ακυρώνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μαζί ματαιώνονται και όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις που το συνόδευαν. Ωστόσο, ο κόσμος κυκλοφορεί με μάσκες… διαφορετικές από αυτές που φορούσαν οι καρναβαλιστές τις προηγούμενες φορές.

Το πλήγμα για την οικονομία είναι μεγάλο. Εκτιμάται ότι οι απώλειες εσόδων από την ακύρωση του φετινού καρναβαλιού θα φτάσουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ. 

Υπάρχουν, πάντως, και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού. Υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια ερχόταν πολύς κόσμος στο καρναβάλι, υπήρχε η ποσότητα αλλά όχι η ποιότητα.

Υπολογίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019 περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφθηκαν την Βενετία την περίοδο του καρναβαλιού. Το 2020 είχαν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν κάποιοι, μέχρι που οι αρχές ανακοίνωσαν την ακύρωση του καρναβαλιού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που τότε ήταν στο ξεκίνημά της.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή