Κορωνοϊός: Τι δείχνουν τα λύματα στην Αττική

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 09:57
UPD:09:58
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για εκτίναξη του ιικού φορτίου με βάση τα λύματα της Αττικής, έκανε λόγο ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης. 

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, με βάση τα λύματα της Αττικής, το προηγούμενο Σάββατο το ιικό φορτίο εκτινάχθηκε και σημείωσε αύξηση της τάσης του 205%. Η αύξηση αυτή έχει εκκινήσει από την εβδομάδα των Χριστουγέννων, όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. 

Η εμπειρία του προηγούμενου κύματος έδειξε ότι τα λύματα μπορούν να δουν τη διασπορά στην κοινότητα 7-10 μέρες πιο μπροστά, ενώ ακόμα και αν κάποιος αποθεραπευτεί, μπορεί να δίνει ιικό φορτίο στα λύματα, πρόσθεσε ο καθηγητής, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα ειδικά σε κάποιες περιοχές και κυρίως στον κεντρικό τομέα.

Από την πλευρά της η πνευμονολόγος και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε πως πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι για τον τρόπο μετάδοσης του ιού, ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά του και να προστατευόμαστε.

Οι μεταλλάξεις μεταδίδονται περισσότερο, αλλά τα μέτρα είναι ίδια παρά τη διαφορά στο ρυθμό μεταδοτικότητας, σημείωσε επαναλαμβανοντας τα μέτρα. Χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων είναι απαραίτητα για την προστασία μας, υπογράμμισε διευκρινίζοντας ότι το εμβόλιο φαίνεται να καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις του ιού.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή