Ηλ. Μόσιαλος: Αρκετά με την τρομολαγνεία και την καλλιέργεια φόβου

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 18:10
UPD:18:20
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

 «Όλοι αναμένουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και παρά τις καθυστερήσεις στην παραγωγή, έχουμε τα εμβόλια. Αλλά τους επόμενους μήνες τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν τονίζει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος σε ένα μήνυμα αισιοδοξίας μέσω νέας ανάρτησής του στο facebook.  Παράλληλα, ζητά να μπει τέλος στην τρομοκρατία και την καλλιέργεια φόβου.

«Ζούμε με τον ιό για ένα περίπου χρόνο. Με φόβο και πολλούς περιορισμούς. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Να μη θέλουμε άλλους περιορισμούς. Να θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των κοινωνικών μας σχέσεων, στη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε τους φίλους μας, να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας μέρη.  Τώρα όμως έχουμε αρκετά αποτελεσματικά εμβόλια. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή τους και στη διανομή τους. Αλλά τους επόμενους μήνες τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν. Και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις θετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Μέχρι τότε όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων, της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών. Με συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. 

Αρκετά όμως με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου. Δεν βοηθά σε τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας, όχι φόβου», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή