Η Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Στόλντεμπεργκ

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 14:30
UPD:14:32
Twitter
A- A A+

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Η Διαδικασία Διαλογισμού «NATO 2030», οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η Εαρινή Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας ειχε συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Σοφί Βιλμές. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με θέμα τα ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο τόσο με τον Ζοζέπ Μπορέλ όσο και με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή