Δ. Κουτσούμπας: Να ανατραπεί το σάπιο σύστημα που θεωρεί «κόστος» τις ανάγκες των ΑμεΑ

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 13:41
UPD:13:43
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγωνία μας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την πανδημία οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι οικογένειές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο γγ του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Προειδοποιήσαμε έγκαιρα ως ΚΚΕ, το ίδιο έκαναν και οι εργαζόμενοι στα Ιδρύματα Πρόνοιας, αλλά και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, για την ανάγκη να στηριχθούν οι ανάπηροι, που ζουν μόνοι τους, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν. Το ίδιο και για αυτούς που ζουν στα ιδρύματα, Δημόσια, Ιδιωτικά, αλλά και για τους ηλικιωμένους», συνεχίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση, υποστηρίζει ο γγ του ΚΚΕ, έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο, γιατί στην πραγματικότητα άφησε ανυπεράσπιστους τους περιθαλπόμενους και τους εργαζόμενους στα Ιδρύματα Πρόνοιας και στους οίκους ευγηρίας.

«Έστω και τώρα οφείλει να πάρει κατεπείγοντα μέτρα για τη θωράκιση αυτού του κόσμου.

- Άνοιγμα νέων δομών, γιατί όλες οι δομές είναι υπεράριθμες.

- Μαζικές προσλήψεις προσωπικού ΤΩΡΑ.

-- Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.

Να πάρει τώρα όλα τα μέτρα ώστε να στηριχθούν από το δημόσιο σύστημα υγείας οι χρόνια πάσχοντες, που έχουν εξοβελιστεί κυριολεκτικά από αυτό, με τεράστιους κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή, με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία αποκλειστικά κορωνοϊού», υπογραμμίζει. 

«Για όλα αυτά σήμερα πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες, όμως αυτό που χρειάζεται είναι ακόμη περισσότεροι να μπουν στον μεγάλο αγώνα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για την ανατροπή του σάπιου συστήματος, που θεωρεί τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία “κόστος”», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουτσούμπας. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή