ΗΠΑ: Όλα έτοιμα για να αρχίσει η διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 08:50
UPD:09:05
REUTERS/Dado Ruvic
A- A A+

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποδεχθούν το εμβόλιο του κορωνοϊού, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών, καθώς όπως αναφέρει έχει κάνει τις προετοιμασίες για να επιτρέψει την «άμεση μαζική αποστολή» των εμβολίων και έχει ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα ρυθμιστικά μέτρα.

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες θα μεταφέρουν τα εμβόλια από τις εγκαταστάσεις παραγωγής στα κέντρα διανομής και στα σημεία εμβολιασμού.

Πρόσθεσε ότι έχει θεσπίσει τις «κατάλληλες απαιτήσεις ασφάλειας για όλους τους πιθανούς κινδύνους που εμπλέκονται στη μεταφορά του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων για τις μπαταρίες ξηρού πάγου και λιθίου που χρησιμοποιούνται στην ψύξη».

Το υπουργείο ετοιμάζεται να διασφαλίσει την παράδοση των δόσεων του εμβολίου για περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανούς έως τον Ιανουάριο ή περίπου 20 εκατομμύρια το μήνα, σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας και άλλοι που χρειάζονται για τους πρώτους εμβολιασμούς, θα δύνανται να εμβολιασθούν εντός 24 ωρών μετά την ισχύ του ρυθμιστικού νόμου για το εμβόλιο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος του προγράμματος «Operation Warp Speed» της αμερικανικής κυβέρνησης χθες Τρίτη

Η Pfizer έχει υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA) από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για το εμβόλιό της.

Οι αξιωματούχοι οργάνωσαν μια δοκιμή το Νοέμβριο προσομοιώνοντας τις αποστολές των εμβολίων, για να διασφαλίσουν ότι είχαν τεθεί σε ισχύ όλες οι ρυθμιστικές εγκρίσεις που θα επιτρέψουν την άμεση παράδοση τις επόμενες εβδομάδες.

«Το υπουργείο έχει θέσει τα θεμέλια για την ασφαλή μεταφορά του εμβολίου και νιώθει υπερήφανο που υποστηρίζει αυτήν την ιστορική προσπάθεια», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Μεταφορών Ελέιν Τσάο.

Το υπουργείο έχει εκδώσει έκτακτη ρυθμιστική οδηγία για τα πληρώματα πτήσης, ούτως ώστε να υποστηρίξουν τις αδιάκοπες πτήσεις και να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι η United Airlines είχε αρχίσει να μεταφέρει τις αποστολές του εμβολίου της Pfizer με πτήσεις τσάρτερ, για να διασφαλίσει ότι μπορεί να διανεμηθεί γρήγορα μόλις εγκριθεί, σύμφωνα με άτομο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα.

Η American Airlines ξεκίνησε τις δοκιμές τον Νοέμβριο με πτήσεις από το Μαϊάμι προς τη Νότια Αμερική, για να προετοιμαστεί για το ρόλο της στη μεταφορά των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή