Συνεχίζει στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας ο Λεβ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 18:33
UPD:18:35
REUTERS/GLEB GARANICH
A- A A+

Η ταπεινωτική ήττα από την Ισπανία στο Nations League (6-0), η χειρότερη σε επίσημο ματς στα χρονικά της Εθνικής Γερμανίας, δεν θα στοιχίσει τελικά την θέση του Γιόακιμ Λεβ στον πάγκο των «πάντσερ».

Μετά τη σημερινή (30/11) συνάντηση που είχε ο ομοσπονδιακός προπονητής με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών τουλάχιστον μέχρι και την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του ερχόμενου καλοκαιριού.

«Η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας συμφώνησε ότι αυτό που μετράει είναι το υψηλής ποιότητας έργο του προπονητικού προσωπικού, η άθικτη σχέση μεταξύ της ομάδας και του τεχνικού και μια σαφής ιδέα για τις προηγούμενες και μελλοντικές διαδικασίες» ανέφερε η DFB σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Η ήττα της εθνικής ομάδας από την Ισπανία συζητήθηκε επίσης στη συνομιλία με τον εθνικό προπονητή και στην τηλεφωνική διάσκεψη της διοίκησης που ακολούθησε. Ένα μόνο παιχνίδι δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κριτήριο για τη γενική απόδοση της εθνικής ομάδας και του εθνικού προπονητή».

Η DFB αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Λεβ έχει επιτύχει τους στόχους του να προκριθεί η εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να παραμείνει η Γερμανία στη League A του Nations League και να διασφαλίσει ότι θα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις