Με 37 κλίνες ΜΕΘ το «Γεώργιος Παπανικολάου»- Είναι όλες κατειλημμένες, τονίζει ο διευθυντής

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 15:57
UPD:16:02
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Σχετικά με κλίνες στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», από τον Μάρτιο  2020 διατίθεται για ΜΕΘ Αναφοράς COVID 19 η Α Μονάδα Εντατικής θεραπείας με 18 Κλίνες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. 

Το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ που είναι η Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και η Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 12 Κλίνες (Σύνολο 37 κλίνες), ενώ προβλέπεται να προστεθούν άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ χρησιμοποιώντας τις αίθουσες χειρουργείου. 

Για απλή νοσηλεία COVID 19 χρησιμοποιούνται 84 κλίνες (συνολικά 3 κλινικές: Η Πνευμονολογική Κλινική ΕΣΥ και η Β χειρουργική κλινική). Σε αυτές προστέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα άλλες 44 κλίνες (Νευρολογική και ΩΡΛ Κλινικής) και αυτή την εβδομάδα προστίθεται η οφθαλμολμολογική κλινική με 12 κλίνες και 12 κλίνες από την πλαστική χειρουργική.(Σύνολο: 152 κλίνες). Επιπλέον προστίθεται η Γαστρεντερολογική Κλινική με 24 κλίνες.

Κατόπιν μετακίνησης ασθενών σε άλλα νοσοκομεία (Άγιος Παύλος, Άγιος Δημήτριος),  94 άτομα βρίσκονται  σε απλή νοσηλεία COVID19. 

Την ίδια ώρα «Δεν περιγράφεται αυτό που ζούμε», τόνισε με παρέμβαση του στο Open TV, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.  «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η έκρυθμη κατάσταση» υπογράμμισε. «Ξεκινάμε σήμερα εφημερία, τα κενά κρεβάτια είναι ελάχιστα, μπαίνουμε σε πολύ ανώμαλες καταστάσεις» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στο νοσοκομείο σκέφτονται να ανοίξουν χειρουργικές αίθουσες για να υποδεχθούν διασωληνωμένους ασθενείς.

«Προφανώς δεν υπάρχει προσωπικό. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να στελεχωθεί το ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθούμε όρθιοι, να μην γονατίσουμε» είπε. «Δουλεύουμε με επικουρικό προσωπικό. Έχουμε 37 κλίνες ΜΕΘ. Είναι όλες κατειλημμένες. Περιορίζουμε τις άλλες ειδικότητες. Δεν ξέρω πώς θα βγει σήμερα η εφημερία. Η καρδιολογική σήμερα θα τραβήξει όλο το 'κουπί'. Εύχομαι να προλάβετε κι εσείς στην Αθήνα να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία. και να μην ζήσετε ότι ζούμε στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου.  

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή