Μία σπάνια συλλογή από αυτοκίνητα αντίκες

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 13:02
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Η συλλογή αυτοκινήτων του Sayed Sima.

A- A A+

Ο Sayed Sima λέει ότι ήταν περίπου 25 ετών όταν άρχισε να συλλέγει vintage αυτοκίνητα, γοητευμένος από την ομορφιά και τη σπανιότητα τους. Ήταν επίσης σχετικά φθηνά.

REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

O Ayman Sima τσεκάρει τη μπαταρία ενός βρετανικού Standard Flying Eight Tourer του 1948.

Περισσότερο από μισό αιώνα αργότερα, ο Sima, ένα ψευδώνυμο που προήλθε από την αιγυπτιακή αργκό για τον κινηματογράφο, λέει ότι διαθέτει πλέον εκατοντάδες vintage αυτοκίνητα, μερικά από τα οποία διατηρεί στην Egypt's Media Production City όπου οι σκηνοθέτες ενοικιάζουν συχνά τις αντίκες για παραστάσεις και ταινίες.

REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Ο Sayed Sima κάθεται σε έαν αμερικανικό αυτοκίνητο 120 ετών, το «1900 Auburn».

Το παλαιότερο αυτοκίνητο του Sima είναι ένα Auburn το οποίο απέκτησε τη δεκαετία του 1980. «Αυτό είναι φυσικά ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο, ένα αυτοκίνητο που είναι εντελώς αντίκα», είπε, ενώ καθόταν στο Auburn προβάλλοντας το ξύλινο σκελετό και την επένδυση από χάλυβα. «Το αρχικό ντεμπόζιτο αρχική του δεξαμενή είναι ακόμα μέσα. Είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο. Η δομή του είναι από ξύλο.»

REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Ο Ayman Sima στέκεται δίπλα σε έαν ιταλικό «FIAT 501» του 1928.

Ο Sima παραμένει εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας των παλαιότερων αυτοκινήτων. Ο 38χρονος γιος του, Ayman, μοιράζεται αυτό το περίεργο πάθος. Μεγάλωσε βλέποντας τα αυτοκίνητα του πατέρα του σε ταινίες. «Μου άρεσε επίσης όταν έβλεπα αυτά τα αυτοκίνητα στις ταινίες. Έβλεπα μία ταινία και σκεφτόμουν ότι αυτό ήταν το αυτοκίνητό μας», είπε.

REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Μία μαύρη Chevrolet Impala του 1975, την οποία χρησιμοποιούσε ως προεδρικό αυτοκίνητο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Anwar El Sadat.

Ανάμεσα στις διασημότητες που κάποτε οδήγησαν ένα από τα αυτοκίνητα του Sima ήταν ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Anwar El Sadat, του οποίου το προεδρικό αυτοκίνητο ήταν ένα μαύρο Chevrolet Impala του 1975, είπε ο Sima.

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή