Νορβηγία : Η πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις παιδιών για τον Covid-19

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 15:24
UPD:15:24
REUTERS/Leonhard Foeger
A- A A+

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, απευθύνθηκε σήμερα σε παιδιά και δήλωσε πεπεισμένη ότι θα βρεθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και ο COVID-19 θα γίνει ένας ιός σαν όλους τους άλλους για τους οποίους εμβολιάζονται τα παιδιά.

Πρόκειται για την τρίτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται -από τότε που ενέσκηψε η πανδημία- ειδικά για τα παιδιά, κατά την οποία δεν επιτρέπεται να υποβάλλουν ερωτήσεις οι ενήλικες. Στην πρώτη τέτοια συνέντευξη, στις 16 Μαρτίου, η πρωθυπουργός είχε πει στα παιδιά ότι είναι «οκ» να φοβούνται την πανδημία.

«Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να βρούμε ένα εμβόλιο και αυτό σημαίνει ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υφίσταται αλλά επειδή θα εμβολιαστούμε δεν θα αρρωστήσουμε ή δεν θα αρρωστήσουμε σοβαρά από αυτόν», είπε η πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όταν ήταν μικρή είχε προσβληθεί από ιλαρά.

«Αυτή είναι μια ασθένεια για την οποία σχεδόν όλα τα παιδιά στην Νορβηγία εμβολιάζονται σήμερα, αλλά όταν ήμουν μικρή ήταν μια πολύ επικίνδυνη αρρώστια. Τώρα θα γίνει όπως η ιλαρά ή η ερυθρά».

Μερικές από τις άλλες ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά, τις οποίες είχαν στείλει πριν από την συνέντευξη μέσω του τηλεοπτικού προγράμματος Supernytt, ήταν οι εξής: «Έχουμε αρκετό σαπούνι;», «Έχουν περισσέψει χρήματα στη χώρα μετά την πανδημία;» και «Μπορούμε να έχουμε ένα αντισηπτικό που να μυρίζει όμορφα;».

Η Νορβηγία έχει επαρκείς προμήθειες σαπουνιού για να διαχειριστεί την πανδημία, είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο υπουργός υπεύθυνος για τα Παιδιά και την Οικογένεια Κιέλ Ίνγκολφ Ρόπσταντ.

Τα σχολεία στη Νορβηγία είχαν ανοίξει στις 27 Απριλίου και άνοιξαν και πάλι μετά τις θερινές διακοπές στις 17 Αυγούστου. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκες, αλλά πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στα διαλείμματα

Η Νορβηγία έχει καταγράψει συνολικά 10.871 κρούσματα του κορωνοϊού και 264 θανάτους από COVID-19.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή