Πέθανε ο Ευτύχιος Βορίδης, πρώην Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 14:17
A- A A+

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 95 ετών, ο γνωστός Καθηγητής καρδιολογίας Ευτύχιος Βορίδης, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, θείος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, και πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).

Η Διοίκηση και το προσωπικό της ΕΛΣ, σε ανακοίνωσή τους, εκφράζουν τη λύπη και τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Καθηγητή.

Ο Ευτύχιος Βορίδης γεννήθηκε το 1925 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε το 1952 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, στην οποία εξελέγη Καθηγητής Α΄ Βαθμίδος το 1982.

Μετά τη σταδιοδρομία του στο εξωτερικό, το 1960 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανεδείχθη σε πρωτεργάτη και θεμελιωτή της καρδιολογικής επιστήμης στην πατρίδα μας. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αλλά και μέλος της Γαλλικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», το Λαϊκό Νοσοκομείο και το Θεραπευτήριο «Υγεία».

Τιμήθηκε επανειλημμένα για το επιστημονικό του έργο στη Γαλλία, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας των Παρισίων. Υπήρξε πολύτιμος αρωγός και υποστηρικτής του έργου της ΕΛΣ, λάτρης της μουσικής και της λυρικής τέχνης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή