Ξεκίνησε ο διάλογος για το νέο ν/σ σχετικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 11:37
UPD:11:53
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
A- A A+

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ είχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του διαλόγου για τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Διά Βίου Μάθησης.

Η υπουργός παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου, που - όπως τονίστηκε - αποτελεί μία συνεκτική και ολιστική προσέγγιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης στενότερης σύνδεσης με την αγορά εργασίας. Η ηγεσία του υπουργείου μετέφερε την πρόθεσή της να αποτελέσει η Ε.Ε.Κ. προτεραιότητα και επιλογή, άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική ανάταξη της χώρας, μέσω της ουσιαστικής αναβάθμισής της, της βελτίωσης της ελκυστικότητας και της αποτελεσματικότητάς της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και συναποφασίστηκε η συνέχεια της συνεργασίας σε τεχνοκρατικό επίπεδο για τον τρόπο συμμετοχής των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων σε θέματα Ε.Ε.Κ., που έχει ήδη ξεκινήσει με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αποτυπώνεται έως και σήμερα με μία σειρά κοινών δράσεων.

«Από λύση ανάγκη για λίγους, η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μπορεί να αποτελέσει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς» τόνισε μετά τη συνάντηση η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας πως στόχος είναι οι συντονισμένες παρεμβάσεις στον τομέα της ΕΕΚ και της Δια Βίου Μάθησης να συνδεθούν άμεσα με την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας και κυρίως των νέων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή