Ιαπωνία: Δήμος απαγορεύει τη χρήση κινητών... εν κινήσει

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 09:55
UPD:09:56
REUTERS/Kim Kyung Hoon
A- A A+

Τον πρώτο δήμο που προσπαθεί να αποτρέψει τους κατοίκους από το να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα την ώρα που περπατούν σε δημόσιους χώρους, αποτελεί η πόλη Γιαμάτο στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, αφού εγκρίθηκε το σχετικό σχέδιο διατάγματος από τη συνέλευση του δήμου, ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ώρες.

Πάντως, σε πρώτη φάση δεν προβλέπεται επιβολή κυρώσεων σε όσους αγνοούν τις συστάσεις, κατά το Kyodo News.

Η δημοτική αρχή εξέφρασε την ελπίδα οι πολίτες να αναγνωρίσουν ότι «τα smartphones πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν οι ίδιοι δεν είναι σε κίνηση».

Βάσει του διατάγματος, οι πεζοί από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα πρέπει σταματούν σε σημείο όπου δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο σε δημόσιους χώρους.

Τον Ιανουάριο, η δημοτική αρχή πραγματοποίησε έρευνα σε δύο τοποθεσίες παρατηρώντας συνολικά περίπου 6.000 πεζούς, για να διαπιστώσει ότι περίπου 12% εξ αυτών χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ περπατούσαν.

Όπως είχε δηλώσει στις αρχές Ιουνίου το μέλος της τοπικής δημοτικής αρχής, Μασάακι Γιασούμι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, αυτή θα είναι η πρώτη σχετική απαγόρευση στην Ιαπωνία.

Με πληροφορίες από Kyodo News

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή