Εντοπίστηκαν 14 πτώματα σε δρόμο του Μεξικού

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 07:20
UPD:07:21
EPA/STRINGER
A- A A+

Συνολικά 14 πτώματα εντοπίστηκαν την Παρασκευή σε περιοχή του βόρειου Μεξικού, όπου δρουν ανεξέλεγκτα συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι σοροί, σύμφωνα με την εισαγγελία της πολιτείας Σακατέκας, βρέθηκαν τυλιγμένες σε κουβέρτες από αυτοκινητιστές σε δρόμο της κοινότητας Φρεσνίγιο.

Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τέσσερα πτώματα. Πρόκειται για άνδρες, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί πριν από μερικές ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτεία Σακατέκας αποτελεί μία από τις βασικές οδούς του εμπορίου ναρκωτικών, με τις τοπικές συμμορίες να συνδέονται με ισχυρά καρτέλ, όπως το καρτέλ Σιναλόα ή το καρτέλ Χαλίσκο.

Την Τετάρτη, παράλληλα, 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών στην κοινότητα Τεπούτσε, στην πολιτεία Σιναλόα.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο επικεφαλής της αστυνομικής ασφάλειας της πρωτεύουσας του Μεξικού τραυματίστηκε από πυρά ενόπλων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την επίθεση ευθύνεται το καρτέλ Χαλίσκο.

Από το 2006, η κυβέρνηση της χώρας έχει ξεκινήσει μια διευρυμένη επιχείρηση για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και των καρτέλ ναρκωτικών.

Μέσα σ’ αυτά τα 14 χρόνια, ωστόσο, έχουν σημειωθεί πάνω από 290.000 ανθρωποκτονίες, πυροδοτώντας το μεγαλύτερο κύμα βίας στην ιστορία της χώρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή