ΣΥΡΙΖΑ : Ερωτήματα για τους χειρισμούς στον Έβρο

Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 20:47
UPD:20:49
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με θέμα τον Έβρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά στη δήλωση του ΥΠΕΞ Ν. Δένδια, με την οποία εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για συκοφαντία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η αξιωματική αντιπολίτευση παραθέτει ερωτήματα όσον αφορά το διάβημα του ΥΠΕΞ, αλλά επί των δηλώσεων Δένδια περί αποφυγής της έντασης «για λίγα μέτρα». 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Κατανοούμε τον εκνευρισμό του κ. Δένδια που σήμερα είδε μηχανισμούς του ίδιου του κόμματός του να τον καταγγέλλουν δημοσίως. Η Νέα Δημοκρατία θερίζει πλέον τις θύελλες που έσπειρε με την ανεύθυνη στάση της στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην επιτίθεται στην αντιπολίτευση για να ξεσπάσει. Όταν η πραγματικότητα σε διαψεύδει, δεν τα βάζεις με τη πραγματικότητα.

Κι επειδή η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σημαντικότερα ζητήματα  από τις εσωκομματικές αντιδικίες της ΝΔ, περιμένουμε ακόμη τις δέουσες απαντήσεις και εξηγήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που θέσαμε και που δεν αφορούν μόνο τον ΥΠΕΞ, αλλά λόγω της κρισιμότητας τους τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

1.  Εάν δεν υπήρξε κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατιώτες- όπως λέει το ΥΠΑΜ - γιατί πραγματοποιήθηκε διάβημα  από το ΥΠΕΞ;

2. Εάν δεν υπήρξε παραβίαση εδαφικής ακεραιότητας, γιατί στη συνέντευξη του ο κ. Δένδιας έλεγε ότι «δεν θα προκαλέσουμε ένταση για λίγες δεκάδες μέτρα»;

3. Υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις αποχώρησαν οι Έλληνες και οι Τούρκοι στρατιώτες από την περιοχή;

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή