BMW X1 xDrive25e: Μετάβαση στη νέα εποχή

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 22:10
UPD:22:14
A- A A+

Η BMW έχει μπει για τα καλά, πια, στην «ηλεκτρική εποχή»,  γεφυρώνοντας συντεταγμένα το χθες με το σήμερα και το αύριο. Πρόκειται για μια …βελούδινη επανάσταση,  με συστηματική ενίσχυση της γκάμας των  Plug-in υβριδικών της, ώστε η μετάβαση να γίνει σταδιακά, εκπαιδεύοντας, ουσιαστικά,  το κοινό σε ένα καινούργιο τοπίο ως προς τη χρήση των αυτοκινήτων και την οδηγική συμπεριφορά. Σήμερα, διαθέτει  7 μοντέλα σε 10 εκδόσεις  και θα διαθέτει  9 μοντέλα σε 14 εκδόσεις από την παραγωγή Ιουλίου και μετά. Ανάμεσα σε αυτά η  BMW X1 xDrive25e,  που παρουσιάστηκε διαδικτυακά. Το πολύ δημοφιλές premium SAV της ελληνικής αγοράς, παίρνει θέση στην υβριδική κίνηση με ατού την πολύ χαμηλή κατανάλωση και τους ελάχιστους ρύπους, που του εξασφαλίζουν το «ελευθέρας» κυκλοφορίας στα αστικά κέντρα για τα επόμενα χρόνια, με όποια περιοριστικά μέτρα και αν υπάρξουν, ενώ, δεν …απειλείται και από τέλη, γεγονός που συνυπολογίζεται στο συνολικό κόστος κτήσης/χρήσης. 

Το υβριδικό συγκρότημα κίνησης αποτελείται από έναν 3-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης, που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν συνολική ισχύ 220 ίππων (ροπή 385 Nm). Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, καθώς για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 6,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 193 χλμ./ώρα. Η BMW X1 xDrive25e είναι τετρακίνητη, καθώς ο κινητήρας βενζίνης δίνει την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω.

Στην ηλεκτρική διάστασή της, η BMW X1 xDrive25e προσφέρει την εμπειρία ηλεκτροκίνησης για έως 57/52 χλμ. (NEDC/WLTP) μέσω της μπαταρίας υψηλής τάσης μικτής χωρητικότητας 10 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 8,8 kWh). Συνεπώς, σύμφωνα με την εταιρία, οι καθημερινές διαδρομές μπορούν να πραγματοποιούνται απόλυτα οικονομικά, αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους, με ταχύτητες έως και 135 χλμ./ώρα (MAX eDrive). Και στο υβριδικό πρόγραμμα λειτουργίας (AUTO eDrive) η κίνηση μπορεί να πραγματοποιείται με χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη διαφορά ότι από ένα επίπεδο ταχύτητας και πάνω (90 χλμ./ώρα) ενεργοποιείται και ο βενζινοκινητήρας.

 Η πλήρης επαναφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 5 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα ή σε 3,2 ώρες σε φορτιστή AC ισχύος 3,7 kW. H φόρτιση της μπαταρίας μπορεί φυσικά να πραγματοποιηθεί και εν κινήσει από τον κινητήρα βενζίνης, αν ο οδηγός επιλέξει το ανάλογο πρόγραμμα οδήγησης (SAVE BATTERY). Η τυποποιημένη μέση κατανάλωση καυσίμου σε περίπτωση υβριδικής λειτουργίας είναι 1,9/1,7 λίτρα ανά 100 χλμ (NEDC/WLTP) και οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 43/39 γρ./χλμ. (NEDC/WLTP).

Σημαντικό το γεγονός ότι H BMW X1 xDrive25e απαλλάσσεται από το φόρο εταιρικής χρήσης καθώς η Λιανική Τιμή προ φόρων της βασικής έκδοσης είναι σημαντικά χαμηλότερη από το θεσμοθετημένο όριο των 40.000€ (33.261€) με πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι 46.300€ συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Επίσης, για τους πλέον απαιτητικούς, με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης διατίθεται και τo προνομιακό πακέτο εξοπλισμού “Business Advanced” (προτεινόμενη λιανική τιμή προ φόρων: 39.950€) το οποίο προσφέρει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας. Ειδικότερα, η BMW X 1 xDrive 25 e Business Advanced περιλαμβάνει πέραν του βασικού εξοπλισμού: Πακέτο xLine (Ειδικά εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά, ζάντες ελαφρού κράματος 18’’, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, προβολείς LED, πίσω φώτα LED, προβολείς ομίχλης LED. Δερμάτινα, ηλεκτρικά, σπορ καθίσματα. Πακέτο Ιnnovation (Navigation Plus με έγχρωμη οθόνη αφής 10,2’’ και πολύ-χειριστήριο iDrive, Ηead-up display, Driving Assistant, σύστημα συναγερμού, αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη). Κάμερα οπισθοπορείας. Ηχοσύστημα Hi-Fi. Πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο (RTTI). Apple CarPlay. Πακέτο εξωτερικών καθρεπτών, με ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες. Μεταλλικό χρώμα (11 επιλογές). Η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι 55.610€ συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Όπως μας πληροφόρησαν, η BMW Financial Services προσφέρει για όλα τα μοντέλα Plug-in Hybrid, το προνομιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Electrified All INCLUSIVE”. Με ονομαστικό επιτόκιο 3,9% και μια σειρά από υπηρεσίες (ασφάλεια, επέκταση εγγύησης κ.λπ.) αποτελεί την κορυφαία επιλογή χρηματοδότησης στην ελληνική αγορά. Επίσης, για όλους τους πελάτες Plug-in υβριδικών μοντέλων (στο κανάλι λιανικής πώλησης) παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας φόρτισης στο Δίκτυο «Φορτίζω» για 24 μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW ή να καλέσουν στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών του BMW Group Hellas στο τηλέφωνο 210-9118 000.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή