ΚΚΕ: Το πρωί του Σαββάτου τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Marfin

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 14:00
UPD:14:01
George Vitsaras
A- A A+

Στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού σχετικά με την εκδήλωση αποκάλυψης πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, το Σάββατο 9 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, παρουσία της ΠτΔ, και την πρόσκληση που απηύθυνε στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν, απάντησε το ΚΚΕ.

Όπως ανακοίνωσε, θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων νωρίτερα την ίδια ήμερα, στις 10:30.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «οι ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Δέκα χρόνια τώρα (κι ενώ μεσολάβησαν κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ξανά ΝΔ) οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του αποτρόπαιου εγκλήματος στο κατάστημα της Marfin παραμένουν στο σκοτάδι, ενώ οι ευθύνες της τράπεζας στην ουσία έμειναν στο απυρόβλητο.

Οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί, που εργάστηκαν πυρετωδώς για την τρομοκράτηση ενός ολόκληρου λαού τότε, απέδειξαν πόσο αδίστακτοι είναι. Για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων της Marfin, δεν χρειάζονται κυβερνητικές και διακομματικές φιέστες» αναφέρει το ΚΚΕ, που θα καταθέσει στεφάνι εκεί που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης.

Νωρίτερα, στις 10 το πρωί του Σαββάτου, θα τιμήσει και την 75η επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα.

«Οι αυτονόητες πράξεις της ενότητας του λαού μας δεν χτίζονται με ενέργειες που υπηρετούν άλλους πολιτικούς σκοπούς και με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων, που αξιοποίησαν τότε τον θάνατο των εργαζομένων της Marfin για να συκοφαντήσουν τους δίκαιους αγώνες του λαού μας, πολύ περισσότερο που αυτοί οι δίκαιοι αγώνες γίνεται συστηματική προσπάθεια να ταυτιστούν με την προβοκατόρικη δράση "γνωστών - αγνώστων", οι οποίοι αποδεδειγμένα και διαχρονικά έχουν σχέση με αυτούς τους μηχανισμούς "κρατικούς" και "παρακρατικούς", που οδηγούν σε τραγωδίες σαν αυτές που ζήσαμε στη Marfin.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχάσει. Πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εμποδίζει και να ματαιώνει κάθε είδους αντιδραστικούς και προβοκατόρικους σχεδιασμούς σε βάρος του» καταλήγει το ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή