Αναβλήθηκε επ΄ αόριστον το Κύπελλο, δεκτές οι εισηγήσεις της Λίγκας

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 21:54
UPD:22:09
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Στη σημερινή (9/4) σύσκεψη (μέσω τηλεδιάσκεψης) που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αποφασίστηκε η επ΄ αόριστον αναβολή του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς παραμένουν εν ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας είχαν διεξαχθεί οι πρώτοι ημιτελικοί της διοργάνωσης. Σε αυτούς, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στην Τούμπα με 3-2 τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ είχε επιβληθεί με 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε την αναστολή των προσφυγών των ποδοσφαιριστών κατά ΠΑΕ έως και τις 30 Ιουνίου, όπως και των πληρωμών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς την ΕΠΟ έως το τέλος Αυγούστου, με στόχο να ανακουφιστούν κατά τι οι ΠΑΕ στην οικονομικά δύσκολη εποχή που διανύουμε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρακτικά, η Ομοσπονδία δεν θα εισπράττει για το συγκεκριμένο διάστημα χρήματα που αφορούν πρόστιμα, μεταγραφές και ποσοστά από τηλεοπτικά δικαιώματα. Επί της ουσίας, δηλαδή, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της Super League, που πλήττεται ισχυρά από την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Ακόμη, αναστέλλεται έως το τέλος Ιουνίου η εφαρμογή του άρθρου του ΚΙΜΠ που σχετίζεται με τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες δεν μπορούν να προσφύγουν έως τις 30/6 στα δικαιοδοτικά όργανα για ενδεχόμενη μη τήρηση των όρων στα συμβόλαιά τους.

Τέλος, θα ζητηθεί από την UEFA να αλλάξει η ποινή της αφαίρεσης 6 βαθμών για τις ΠΑΕ που δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά η ποινή περιορισμού στις μεταγραφές θα παραμείνει.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις