Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με την ηγεσία των Πρασίνων της Γερμανίας

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 20:26
UPD:20:35
INTIME NEWS/Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI
A- A A+

Τηλεδιάσκεψη με την οποία εγκαινίασε την έναρξη διαλόγου με το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με βασικό άξονα την ταύτιση απόψεων των δύο κομματικών φορέων για την έκδοση ευρωομολόγου, αλλά και ζητημάτων που αφορούν στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και το μεταναστευτικό. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με την Συμπρόεδρο των Πράσινων της Γερμανίας, Annalena Baerbock  συμφώνησαν ότι παρότι ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, είναι σημαντική η αναβάθμιση του διαλόγου των δύο κομμάτων με σκοπό την στήριξη προοδευτικών λύσεων στις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε την ξεκάθαρη θέση που πήραν οι Πράσινοι υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει η προώθηση Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας.

Συνομίλησαν ειδικότερα για τη στήριξη των άμεσων μέτρων κατά του κορωνοϊού και την ανάγκη να υπάρξει συγκροτημένη ευρωπαϊκή στρατηγική που να βασίζεται στο ευρωομόλογο και άλλα ευρωπαϊκά οικονομικά εργαλεία, στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, καθώς και στη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Παράλληλα, συζήτησαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη δίκαιη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη, για τις πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με το προσφυγικό και την στήριξη της Ελλάδας, για τις περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τη σημασία που έχει να υπάρξει απάντηση στις πολιτικές Όρμπαν αναστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, με αφορμή την πανδημία.

Η Γερμανίδα ηγέτης των Πρασίνων τόνισε ότι το κόμμα της θα υποστηρίξει ενεργά προγράμματα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία σε συνεργασία με Δημοτικές αρχές σε Γερμανικές πόλεις όπου οι Πράσινοι έχουν επιρροή.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή