Έρχονται πιο αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις

«Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε έξι φορές την ημέρα» είπε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 12:26
UPD:12:39
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιπλέον περιορισμών στις μετακινήσεις, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες, άφησε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το μέτρο που εξετάζεται είναι η μετακίνηση των πολιτών για όλους τους λόγους, πλην της μετακίνησης από και προς τον χώρο εργασίας, να γίνεται μόνο με sms, ώστε να μπορεί να τεθεί χρονικός περιορισμός - ανάλογα με την κατηγορία - αλλά και περιορισμός στις φορές που μπορεί να βγει κάποιος από το σπίτι του. «Δεν θα πρόκειται για δραματική αλλαγή. Οφείλουμε να πάρουμε μέτρα και για αυτούς τους λίγους που αρνούνται την πραγματικότητα» λέει στην «Ν» κυβερνητική πηγή, εξηγώντας ότι υπάρχει ακόμα μακρύ διάστημα μπροστά μας και η διαχείριση της ψυχολογίας των πολιτών είναι κρίσιμο μέγεθος για την επιτυχία ολόκληρου του σχεδιασμού. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής χρονικού ορίου στις μετακινήσεις των πολιτών. Εξήγησε ότι «το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε έξι φορές την ημέρα» και σημείωσε ότι «η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θορυβήθηκε από τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από την παραλία της Θεσσαλονίκης και ψάχνει τρόπους με τους οποίους από τη μία θα καταφέρει να επιβάλλει το ελάχιστο των μετακινήσεων και δη των άκρως απαραίτητων και από την άλλη η εικόνα των ελληνικών πόλεων να μην παραπέμπει σε καραντίνα.

O κ. Πέτσας επανέλαβε αυτό που είπε χθες και ο κ. Χαρδαλιάς, ότι δηλαδή αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα άλλα, καθώς οι Έλληνες δεν θα ταξιδέψουν στα χωριά τους για το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, ούτε θα κάνουν Ανάσταση στις εκκλησίες, παρά θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους», διευκρινίζοντας ότι «το σούβλισμα του αρνιού δεν θα μπορεί να είναι ούτε ανά οικογένειες στις αυλές».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή