Ρόδος: Περιορισμό της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων ζητούν περιφερειάρχης-δήμαρχος

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 17:25
UPD:17:30
www.rodiaki.gr/Χρήστος Στάτης
A- A A+

Να περιοριστούν η κυκλοφορία και οι μετακινήσεις του γενικού πληθυσμού στα νησιά ζητούν συντονισμένα από την κυβέρνηση οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Νοτίου Αιγαίου και τοπικοί φορείς της Ρόδου, που κατέθεσαν σήμερα σχετικό αίτημα.

Συγκεκριμένα, με το μήνυμα «σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού, κερδίζουμε τη μάχη για την ανθρώπινη ζωή», ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Καμπουράκης και οι εκπρόσωποι των συλλογικών, παραγωγικών φορέων του τόπου δηλώνουν πως το αίτημα αυτό υπαγορεύτηκε από την ανάγκη εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού στις ευαίσθητες, κλειστές κοινωνίες των νησιών, μετά και τη διαπίστωση ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα και η προτροπή για παραμονή στο σπίτι κι αποφυγή των κοινωνικών επαφών δεν έχουν αποδώσει στον βαθμό που απαιτεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

Επιπλέον σημειώνουν πως οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες στην μάχη κατά του κορωνοϊού, γεγονός που επιτάσσει την ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση των μέτρων.

Το αίτημα προς την κυβέρνηση συνυπογράφουν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος, κι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Κωστής Ζωγραφίδης.

Στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο στη μάχη που δίνουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας». Ωστόσο, «η εικόνα που παρουσιάζουν τα νησιά μας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων για παραμονή στο σπίτι δεν είναι ικανοποιητική. Γι αυτόν τον λόγο, σήμερα αποφασίσαμε από κοινού να ζητήσουμε επίσημα από την κυβέρνηση την λήψη και εφαρμογή αυστηρών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας του γενικού πληθυσμού.

Στον αγώνα αυτό, κανένα μέτρο δεν είναι υπερβολή, η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ένας ιερός στόχος και σκοπός. Κι αυτό το οφείλουμε σε μας τους ίδιους, στα παιδιά μας, στους γονείς μας, στην οικογένειά μας, στον τόπο μας και στο έθνος. Μένουμε μακριά ο ένας από τον άλλο, για να παραμείνουμε κοντά ως άνθρωποι και ως έθνος».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή