Συγχαρητήρια μηνύματα από Τραμπ, Μακρόν, Σι, Σταϊνμάιερ, Ελισάβετ στην Κ. Σακελλαροπούλου

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 19:36
UPD:19:57
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ηγέτες από όλον τον κόσμο έχουν αποστείλει συγχαρητήριες επιστολές και μηνύματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων αναφέρει πως «οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να γίνονται στενότερες ως προς κάθε πτυχή τους, από την εξαιρετική συνεργασία μας στην άμυνα, την ασφάλεια και την ενέργεια, μέχρι τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μας και τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει ότι Ελλάδα και ΗΠΑ «είναι σύμμαχοι που μοιράζονται κοινά συμφέροντα και στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο» και προσθέτει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν να εορτάσουν την επέτειο των 200 ετών από την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας μαζί με τον λαό της Ελλάδας του χρόνου».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, τονίζει την αγάπη του για την Ελλάδα και την προθυμία του να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021. Όπως σημειώνει, «η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά του γαλλικού λαού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό του ελληνικού λαού, τον οποίο θαυμάζει για την ανεκτίμητη προσφορά του στον πολιτισμό μας». Χαιρετίζει, επίσης, το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μια γυναίκα.  

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, εξαίρει, επίσης, το γεγονός ότι η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τονίζει δε ότι Ελλάδα και Γερμανία «συνδέονται με μια μακρόχρονη φιλία, που στηρίζεται στο ισχυρό θεμέλιο των ευρωπαϊκών και διατλαντικών αξιών».  

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, αναφέρει πως «η Κίνα και η Ελλάδα είναι καλοί φίλοι. Οι φιλικές μας σχέσεις χαρακτηρίζονται από αλληλοβοήθεια, αμοιβαία επωφελή συνεργασία και ανταλλαγή διδαγμάτων μεταξύ των πολιτισμών των δύο χωρών».

Η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ Β΄, συγχαίρει την  Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή της και αναφέρει πως «το Ηνωμένο Βασίλειο ανυπομονεί να εορτάσει την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του χρόνου».

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να τη συγχαρεί. Της  εξέφρασε την προσωπική επιθυμία του για συνέχιση της άψογης συνεργασίας με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, ενώ ευχαρίστησε για τους ελληνικούς χειρισμούς ως προς τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο.

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος επισήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στρατηγικής σημασίας και ότι η μεταξύ τους συνεργασία αποσκοπεί στη σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι σύγχρονες προκλήσεις και η μεταναστευτική πίεση απαιτούν κοινή προσπάθεια και αλληλεγγύη.

Ο ίδιος προσκάλεσε την Ελληνίδα ομόλογό του να επισκεφθεί τη Βουλγαρία το συντομότερο δυνατόν.

Η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε για τις ευχές, τονίζοντας και τη δική της επιθυμία για συνέχιση της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας, ενώ αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, αφού αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή