Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του αντιπρύτανη του ΑΠΘ: «Κατασκευασμένος ο κορωνοϊός, υπάρχει εμβόλιο»

Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 07:20
UPD:07:21
George Vitsaras / SOOC/
A- A A+

Σε διευκρινιστική δήλωση, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, προχώρησε ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος» και ότι «ήδη υπάρχει το εμβόλιο».

«Μπορώ να υποθέσω ότι ο ιός αυτός είναι κατασκευασμένος, το πιθανολογώ. Και μπορώ να υποθέσω το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή το εμβόλιο. Πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του ή πότε θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «TV100».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ωστόσο, ο κ. Γιαννακουδάκης προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, κάνοντας λόγο για «ατυχή επιλογή».

«Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση -σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας»

Και συνέχισε: «Προσωπικά δεν θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο».

«Διευκρίνισα και στην εκπομπή πως η τοποθέτησή μου δεν είχε κανέναν θεσμικό χαρακτήρα, που να απορρέει από την ιδιότητά μου ως Αντιπρύτανη του ΑΠΘ και πολύ περισσότερο δεν εξέφραζε απόψεις των Πρυτανικών Αρχών συνολικά» έσπευσε να συμπληρώσει.

Και κατέληξε: «Τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κοροναϊού είναι μόνον αυτά που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο δικός μας Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Στο ΑΠΘ είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται και καθημερινά επικαιροποιούνται από τις αρμόδιες Αρχές».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή