ΟΑΕΔ: Ημέρα Καριέρας στις 7 Μαρτίου στο ΣΕΦ

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 11:35
UPD:13:28
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την πρώτη εκδήλωση αναζήτησης θέσεων εργασίας για ανέργους και επιλογής προσωπικού από επιχειρήσεις, με την επωνυμία «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ», πραγματοποιεί ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά, το Σάββατο 7 Μαρτίου, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία ενός κόμβου συνάντησης όσων αναζητούν εργασία με τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις που διαθέτουν θέσεις εργασίας κι αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό. Σημαντική επιδίωξη είναι, επίσης, η αναβάθμιση της σχέσης του με τους πολίτες, έξω από τις υπηρεσιακές δομές, αναδεικνύοντας το πνεύμα ανανέωσης, αμεσότητας κι εξωστρέφειας του νέου ΟΑΕΔ.

Η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στο ΣΕΦ αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, με στόχο την άμεση κι αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας, την παροχή εξειδικευμένων συμβουλών και επαγγελματικού προσανατολισμού προς τους ανέργους, καθώς και την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού.

Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 60 επιχειρήσεις με περισσότερες από 800 προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Οι εκπρόσωποί τους θα υποδεχτούν τους ενδιαφερόμενους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ θα προσφέρουν ατομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες απασχόλησης προς τους συμμετέχοντες σχετικά με τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος των αναζητούντων εργασία, ώστε να αναδεικνύεται σωστά το κάθε επαγγελματικό προφίλ.

Στο πρόγραμμα της ημέρας εντάσσεται και η διοργάνωση Εργαστηρίων Συμβουλευτικής από εξειδικευμένους συμβούλους Σταδιοδρομίας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επιχειρηματικότητας, με μόνη προϋπόθεση τη δωρεάν προεγγραφή.

Επίσης, θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Ευκαιρίες απασχόλησης μετά την κρίση», στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και καλεσμένοι του «επιχειρείν» της χώρας. Συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή