Πέθανε ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 12:42
UPD:13:43
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Έφυγε από τη ζωή ένας Ιάπωνας 112 ετών, ο οποίος μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε ανακηρυχθεί ως ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1907 στην Νιιγκάτα της βορειοδυτικής Ιαπωνίας, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διέμενε, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο και όπως αναφέρει το AFP.

Όταν του είχε απονεμηθεί ο τίτλος από τα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες, ο Ουατάναμπε, ο οποίος είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, είχε πει ότι το μυστικό της μακροβιότητας είναι «να μην θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου».

Μετά τον θάνατο του Ουατάναμπε, ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στην Ιαπωνία είναι πλέον ο Ισάκου Τομόε, ηλικίας 110 ετών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον γηραιότερο άνδρα στον κόσμο.

Κάτοχος του τίτλου του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο είναι μια γυναίκα, επίσης Γιαπωνέζα, η Κάνε Τανάκα, η οποία έκλεισε τον περασμένο μήνα τα 117 της χρόνια.

Σύμφωνα με τα βιβλία των Ρεκόρ Γκίνες, το ρεκόρ μακροζωίας - το οποίο ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί επισήμως - εξακολουθεί να κατέχει η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, ο οποία απεβίωσε το 1997 σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή