Κ. Μητσοτάκης: Να μετριαστούν οι άγονες αντιδράσεις για τις νέες δομές

«Κανείς δεν μπορεί να ξαναζωγραφίζει σκίτσα με ψεύτικες θαλάσσιες ζώνες» τόνισε απευθυνόμενος στην Τουρκία
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 13:30
UPD:16:51
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Έκκληση «να πέσουν οι τόνοι» για τις υπό ανέγερση κλειστές δομές για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και «να μετριαστεί η άγονη αντίδραση που δεν οδηγεί πουθενά» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.

«Είναι προς όφελος των ίδιων των νησιωτών να κατασκευαστούν νέες σύγχρονες δομές και να κλείσουν οι προβληματικές» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Απηύθυνε παράλληλα ένα «ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρόλα αυτά επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα»: «Μην έρχεστε, ο δρόμος στον οποίο σας οδηγούν οι διακινητές δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας, σταματά στα νησιά και από εκεί ξεκινά ο δρόμος της επιστροφής» είπε.

Μηνύματα και προς Άγκυρα

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μπορίσοφ ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σύμπτωση απόψεων σε ό,τι αφορά την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στέλνοντας μηνύματα προς την Άγκυρα.

«Η ψύχραιμη στάση μας απέναντι στην παραβατικότητα εξ Ανατολάς δεν πρέπει να υποτιμάται» ανέφερε. Επανέλαβε παράλληλα πως «κανένα άκυρο έγγραφο μεταξύ της Τουρκίας και μέρους του πολιτικού προσωπικού της Λιβύης δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα». Αντίθετα, όπως έσπευσε να προσθέσει, συνιστά απειλή για τα γειτονικά κράτη και υπονομεύει κάθε λύση για τη Λιβύη, η οποία «δεν χρειάζεται αυτόκλητους προστάτες».

«Ο χάρτης είναι ένας και κανείς δεν μπορεί να ξαναζωγραφίζει σκίτσα με ψεύτικες θαλάσσιες ζώνες και να σβήνει νησιά» υπογράμμισε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή