ΣΥΡΙΖΑ για Sinn Fein: Ιστορική νίκη για την ευρωπαϊκή αριστερά

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:58
UPD:15:01
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

«Η πρώτη θέση του Sinn Fein, αποτελεί μια  ιστορική νίκη, όχι μόνο για την Ιρλανδία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Αριστερά, και για κάθε προοδευτικό πολίτη», σημειώνει ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επικράτηση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στις ιρλανδικές εκλογές.

Όπως τονίζεται, «μετά την Ισπανία και την Πορτογαλία, ήρθε η ώρα της Ιρλανδίας να πει ένα μεγάλο "όχι" στον νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα.¨Γιατί οι πολίτες εμπιστεύονται  όσους δίνουν μάχες ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, όσους προασπίζονται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτό στη στέγαση, όσους αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο».  

«Για πρώτη φορά στην Ιρλανδία, διερράγη ο δικομματισμός, και ηττήθηκαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Fianna Fail και του Fine Gael, που εναλλάσσονταν στην εξουσία, από την εποχή της ίδρυσης του ανεξάρτητου ιρλανδικού κράτους. Για πρώτη φορά, υπάρχει προοπτική για μια κυβέρνηση συνεργασίας των αριστερών, προοδευτικών και οικολογικών κομμάτων στη χώρα, δίνοντας ελπίδα στη μεγάλη πλειοψηφία του ιρλανδικού λαού», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, «ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την μεγάλη νίκη του αδερφού κόμματος, Sinn Fein, στις ιρλανδικές εκλογές, και εύχεται οι προσπάθειες για συγκρότηση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, να ευοδωθούν».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή