Κοροναϊός: Περίπου 100 επιβάτες ανέβασαν πυρετό στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess»

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 22:39
A- A A+

Συναγερμός έχει σημάνει στις ιαπωνικές αρχές, καθώς περίπου 100 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess», το οποίο βρίσκεται εδώ και μέρες σε καραντίνα, ανέβασαν πυρετό ή αισθάνθηκαν αδιαθεσία.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας διαμήνυσε ότι οι επιβάτες αυτοί θα επανεξεταστούν κατ’ επειγόντως, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, 64 επιβάτες έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Ιαπωνίας.

Την ίδια ώρα, όμως, οι υπόλοιποι 3.700 επιβάτες παραμένουν στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Γιοκοχάμα, καθώς οι ιαπωνικές αρχές τούς αρνούνται την αποβίβαση.

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στο πλοίο εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου, όταν ένας Κινέζος διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί στο Χονγκ Κονγκ.

 Οι ιαπωνικές αρχές διέταξαν το κρουαζιερόπλοιο να αράξει στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα, προκειμένου να εξεταστούν οι επιβάτες και το πλήρωμα. Η καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή