Αλ. Χαρίτσης: Σπασμωδικές αντιδράσεις και ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 12:10
UPD:12:11
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για «σπασμωδικές αντιδράσεις και χειρισμούς που φανερώνουν επικίνδυνο ερασιτεχνισμό» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Δυστυχώς, δύο 24ωρα μετά τις αναφορές Ερντογάν σε ‘γκρίζες ζώνες’ ακόμη περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης. Αντί αυτού, τη βλέπουμε να απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει δηλαδή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ακόμη και σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής» σχολίασε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Είδαμε ανακοινώσεις που συνδέουν τις παραβιάσεις του τουρκικού OrucReis με τον καιρό, είδαμε υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αυτοδιαψεύδονται. Δεν είδαμε όμως καμία επίσημη απάντηση στην Τουρκία» παρατήρησε ο κ. Χαρίτσης, καλώντας την κυβέρνηση «να αντιληφθεί επιτέλους πόσο κρίσιμο είναι το διακύβευμα και να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η όξυνση από την πλευρά της Τουρκίας ξεπερνάει όσα ζήσαμε την τελευταία 20ετία» κάτι που - όπως παρατήρησε - «φαίνεται να αποτελεί στρατηγική επιλογή της τουρκικής πλευράς».

Ερωτηθείς για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ανέφερε πως «ένα ζήτημα που αφορά δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, αντιμετωπίζεται με κυνικές δηλώσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης» και επισήμανε ότι «μετά τη δεκαετή κρίση και τις θυσίες του ελληνικού λαού οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες και να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό ασφυκτική πίεση από τους σκληρότερους κύκλους των δανειστών κατάφερε να προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Πλέον απαιτείται ένα νέο πλαίσιο, αλλά η κυβέρνηση Ν.Δ. αντί να αντιμετωπίσει το ζήτημα, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά» είπε.

Για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «είμαστε σε φάση οργανωτικής αναβάθμισης και διεύρυνσης της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα κορυφωθεί στο συνέδριο του κόμματός μας». Ο ίδιος αναγνώρισε πως «είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη, δύσκολη αλλά αναγκαία». «Προχωράμε όλοι μαζί και συζητάμε δημοκρατικά και συντροφικά στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα με όσα κάνουν τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού» πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική και είναι μία μοναδική ευκαιρία για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού».

«Από την πλευρά μας θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για συνεννόηση ανάμεσα στις δυνάμεις που αναφέρονται στον προοδευτικό χώρο» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «όλοι θα κληθούν να πάρουν θέση στα σκληρά διλήμματα για τη διακυβέρνηση του τόπου».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή