Το Βιετνάμ υποδέχεται τις πρώτες σορούς των ανθρώπων που βρέθηκαν στο βρετανικό φορτηγό

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 10:57
UPD:10:58
REUTERS/KHAM
A- A A+

Με δάκρυα στα μάτια τους και λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, φίλοι και συγγενείς των 39 Βιετναμέζων που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός βρετανικού φορτηγού τον περασμένο μήνα, καθώς οι πρώτες 16 σοροί έφθασαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Βιετνάμ.

Οι Βιετναμέζοι, 31 άνδρες και οκτώ γυναίκες, εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος φορτηγού ψυγείου στη βιομηχανική περιοχή Γκρέις του Έσεξ στις 23 Οκτωβρίου.

Εις βάρος του οδηγού του φορτηγού, που κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες, συνωμοσία για διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Ένας ακόμη άνδρας, την έκδοση του οποίου ζητούν οι βρετανικές αρχές από το Δουβλίνο, βαρύνεται με τις ίδες κατηγορίες, ενώ την περασμένη εβδομάδα συνλήθφθη ένας ακόμη Βορειοϊρλανδός με την κατηγορία της συνωμοσίας για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και της συνωμοσίας για συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση.

Η βρετανική αστυνομία αναζητεί ακόμη δύο αδέλφια από τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ στο Βιετνάμ έχουν συλληφθεί 10 άνθρωποι οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τους νεκρούς μετανάστες.

«Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή», δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Βιετνάμ, Γκάρεθ Γουάρντ. «Υπόσχομαι όμως στις οικογένειες και στον βιετναμέζικο λαό συνολικά ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βιετνάμ για την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων και την προστασία των ευάλωτων ανθρώπων εδώ», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή