Φ. Γεννηματά: Να αποτελέσουμε την πρόταση διακυβέρνησης για τη νέα Αλλαγή

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 13:06
UPD:13:13
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

«Βάζουμε τέρμα στην εσωστρέφεια» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι το συνέδριο θα υπηρετήσει τον στόχο ότι «το ΠΑΣΟΚ θα μείνει στο φυσικό του χώρο και θα είναι η ψυχή και ο πυλώνας του Κινήματος Αλλαγής».

«Ως εδώ η ελαστικότητα στο σεβασμό των αποφάσεων και της στρατηγικής μας. Ως εδώ η ενδοσκόπηση και το αυτομαστίγωμα» αναφέρει σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» και δηλώνει πως «ήρθε η ώρα να προωθήσουμε το νέο όραμα που χρειάζεται η χώρα μας».

«Να αποτελέσουμε την πρόταση διακυβέρνησης για τη νέα Αλλαγή, να γίνουμε η πραγματική κυβερνώσα αριστερά που έχει ανάγκη ο τόπος. Αποτελεί εθνικό μας χρέος» σημειώνει, προσθέτοντας πως «αυτή την ευθύνη έχουμε απέναντι στα παιδιά μας».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «η κοινωνία δέχεται ένα ισχυρό σοκ συντηρητικοποίησης από μια νέα κυβέρνηση που έχει παρερμηνεύσει την εντολή του λαού» και προσθέτει ότι ο λαός δεν έχει δώσει «καμία λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη να αναβιώσει τη χωροφυλακή και να κρατήσει όμηρους των υπερπλεονασμάτων τους μισθωτούς, τις μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, τους συνταξιούχους».

«Καμία λευκή επιταγή δεν του δόθηκε να συνεχίσει να παριστάνει τον Τσίπρα ενώπιον της Ευρώπης, αποδεχόμενος για τη χώρα του τον ρόλο της αποθήκης ψυχών και της ανάπτυξης αριθμών εις βάρος των ανθρώπων», αναφέρει η κ. Γεννηματά. Εγκαλεί παράλληλα τον Αλ. Τσίπρα ότι «έδωσε λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη» καθώς «με την καταστροφική του διακυβέρνηση, λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος μιας αποφασισμένης Δεξιάς να κάνει τη χώρα κάτι που δεν ήταν ποτέ». 

Τονίζει ότι σε αυτό το πολιτικό σκηνικό το Κίνημα Αλλαγής «έχει και λόγο και θέσεις και δυνατότητα παρέμβασης», προσθέτοντας ότι «στην ελληνική κοινωνία αξίζει μια πραγματική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, μια δημοκρατική παράταξη στιβαρή, ενωμένη, που θα αντικρούει τις συντηρητικές πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή