Στο σφυρί χειρόγραφο με στίχους του Έλτον Τζον

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 22:22
UPD:22:22
A- A A+

Όταν, πέρυσι, ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών του Έλτον Τζον και όχι μόνο, Μπέρνι Τόπιν, έβγαλε στο σφυρί το μεγάλο αρχείο του με πρωτότυπα χειρόγραφα στίχων τραγουδιών, πολλά και σημαντικά τραγούδια του Έλτον Τζον απουσίαζαν από τη δημοπρασία. Μεταξύ αυτών, τα χειρόγραφα με τους στίχους των «Candle In the Wind», «Goodbye Yellow Brick Road», «Bernie and the Jets» και «Saturday Night's Alright for Fighting».

Αποδείχθηκε ότι ήταν στη κατοχή της πρώην συζύγου του,  Μαξίν Τόπιν -το διαζύγιο είχε εκδοθεί πριν 43 χρόνια- η οποία,  τώρα, στις 9 Δεκεμβρίου,  τα βγάζει στο σφυρί, στον Οίκο Bonham's στο Λος Άντζελες.

«Σκέφτηκα ότι, έχοντας και απολαμβάνοντας αυτούς τους μυθικούς θησαυρούς για 40 χρόνια, καιρός ήταν να τα απολαύσει κάποιος άλλος» δήλωσε η Τόπιν. «Και με αυτό το πυρετώδες ενδιαφέρον για τον Έλτον, η φετινή χρονιά είναι πραγματικά “έτος Έλτον Τζον”, με την ταινία “Rocketman” και την αυτοβιογραφία του “Me”. Θεώρησα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή» πρόσθεσε.

Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη για το ύψος των προσφορών, αλλά ο Οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι το χειρόγραφο με τους στίχους του «Candle In The Wind» μπορεί να πιάσει από 150.000 έως και 250.000 δολάρια -το ίδιο και αυτό με τους στίχους του «Goodbye Yellow Brick Road».

Το χειρόγραφο με τους στίχους του «Saturday Night's Alright For Fighting» εκτιμάται στα 100.000 με 200.000 δολάρια, στα 80.000 με 120.000 δολάρια το χειρόγραφο με τους στίχους του «Bernie and the Jets»  και στα 30.000 με 50.000 αυτό για το «Border Song».

Η Τόπιν έχει στη διάθεσή της και το χειρόγραφο με τους στίχους του «Your Song» αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, θα χειριστεί η  ίδια την πώλησή του.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή