Β. Κικίλιας: Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα βασικά των πρώτων βοηθειών

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 13:54
UPD:13:54
A- A A+

Δράσεις για την ανάδειξη της σημασίας των πρώτων βοηθειών ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.

Σήμερα το πρωί έγινε στο Σύνταγμα επίδειξη πρώτων βοηθειών βασικής υποστήριξης της ζωής από διασώστες του ΕΚΑΒ, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τόνισε πως ο λόγος ύπαρξης του υπουργείου, αλλά και του ΕΚΑΒ - που είναι το πρώτο κομμάτι του ΕΣΥ που έρχεται σε επαφή με τον ασθενή- είναι να σώζονται ζωές, να ανακουφίζονται ευπαθείς ομάδες, να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος τα βασικά των πρώτων βοηθειών. Ξεκινώντας από σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν. Η επόμενη κίνηση που θα κάνουμε, σε συνεργασία με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και το υπουργείο Παιδείας, είναι να οργανώσουμε τέτοιες δράσεις στα λύκεια όλης της χώρας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι το ΕΚΑΒ θα κάνει ό,τι μπορεί, για να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιστατικά σε όλη τη χώρα. Θέλουμε και τους συμπολίτες μας δίπλα στο Σύστημα Υγείας. Το Σύστημα Υγείας δεν είναι κάτι άυλο και θεωρητικό. Είναι οι διασώστες μας, οι νοσηλευτές μας, οι γιατροί μας που πασχίζουν καθημερινά. Γιατί η προσπάθεια να σώσεις έστω και μία ανθρώπινη ζωή, είναι κάτι ιερό».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή