Κυρ. Μητσοτάκης: Κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 14:39
UPD:14:46
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

«Το να μπορεί ένας φοιτητής να φοιτά με ασφάλεια στο πανεπιστήμιο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό. Είναι η επανάσταση του αυτονόητου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή. 

Τόνισε ότι για την κυβέρνηση η αναβάθμση του δημόσιου πανεπιστημίου είναι πρώτη προτεραιότητα, ώστε οι νέοι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια να μπορούν να βρουν μία καλή δουλειά. 

HELLENIC PARLIAMENT TV

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι σήμερα στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια υπάρχουν νησίδες αριστείας, εξαιρετικοί καθηγητές και φοιτητές», είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας αντιφάσκει όταν λέει πόσο καλή είναι η κατάσταση των πανεπιστημίων, αλλά κατηγορεί για τα πεπραγμένα τους τις προηγόυμενες κυβέρνησης. «Κάτι καλό θα έγινε και τα προηγούμενα χρόνια, δεν αναβαθμίστηκε το πανεπιστήμιο με τον δικό σας υπουργό, που έλεγε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά» είπε χαρακτηριστι΄κα. 

Επιπλέον ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σπίλωση προσώπων με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του Παναγιώτη Πικραμμένου. 

Για το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα και θα της εξηγήσει «για το ποιόν της κ. Θάνου», ενώ θα μιλήσει και για τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που επελέγησαν με κομματικά κριτήρια. «Όταν δείτε την δική μας επιλογή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα δείτε τι θα πει πραγματικά ακομμάτιστη επιλογή» σημείωσε. 

Για τον επικεφαλής της ΕΥΠ 

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλάει με απαξιωτικούς τόνους για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει, ενώ θύμισε ότι η Ν.Δ. είχε αφήσει εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης την ΕΥΠ, τονίζοντας πως «έτσι γίνεται σε σοβαρές χώρες».  

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή