Τουρκία: Έκκληση για συνεργασία τουρκοκυπρίων-ελληνοκυπρίων για τους υδρογονάνθρακες

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 18:29
UPD:18:37
REUTERS/KEMAL ASLAN
A- A A+

Την ικανοποίηση και στήριξή του στην πρόταση που κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη η τουρκοκυπριακή πλευρά για συνεργασία με την ελληνοκυπριακή στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο εξέφρασε με γραπτή ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει, στην πρόταση προβλέπεται η ταυτόχρονη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από τουρκοκυπρίους και ελληνοκυπρίους ως ίσοι εταίροι που χαίρουν ίσων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «σε περίπτωση αποδοχής της, αυτή η πρόταση θα εγκαινιάσει μια νέα περίοδο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, θα συμβάλλει στην ειρήνη της περιοχής, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της συνεργασίας και θα δημιουργήσει κατάλληλο έδαφος για την επίλυση του Κυπριακού. Για τον λόγο αυτό, κάνουμε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη, την Ε.Ε. και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ειδικότερα δε στις εγγυήτριες χώρες, για να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία, να στηρίξουν την εν λόγω πρόταση και να παροτρύνουν τις δύο πλευρές στο νησί σε συνεργασία για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή