Λ. Αυγενάκης: Η ΝΔ στηρίζει τις συνεταιριστικές τράπεζες

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 16:04
UPD:16:35
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Στηρίζουμε τις συνεταιριστικές τράπεζες οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη, τόσο της εθνικής οικονομίας συνολικά, όσο και των τοπικών οικονομιών ευρισκόμενες δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας, στο κεντρικό κατάστημα, στο Ηράκλειο.

Ο γραμματέας της ΝΔ, κατά την διάρκεια της συνάντησης ανέφερε ακόμα ότι «η Παγκρήτια Τράπεζα έχει διαχρονικά καθοριστική συμβολή στην απελευθέρωση υγειών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας και έχει δώσει τη δυνατότητα σε πλήθος επιχειρηματικών προσπαθειών - κυρίως τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων - να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν δικαίωμα στην ανάπτυξη. 'Αλλωστε έχω ιδίαν άποψη αφού έχω εργαστεί στο παρελθόν στην Παγκρήτια Τράπεζα...».

Ο κ. Αυγενάκης επικεντρώθηκε σε βασικά θέματα που απασχολούν την Διοίκηση και τους εργαζομένους της Τράπεζας, και αναφέρθηκε αναλυτικά στις πέντε βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για το τραπεζικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρηματιών, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «πρώτη βασική προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, που θα συνδυασθεί με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα τουλάχιστον μίας πενταετίας. Η μείωση εισφορών και δαπανών προς τις επιχειρήσεις θα γίνει, και ίσως είναι σήμερα σημαντικότερη από τη μείωση των φόρων».

Στη συνεχεία, έκανε αναφορά στις προτεραιότητες της ΝΔ, υπογραμμίζοντας την σημασία της δημιουργίας νέου ασφαλιστικού νόμου με κοινή συνοχή και αποδοχή από την κοινωνία με σκοπό να αποκατασταθούν οι αδικίες, ενώ για την επιστροφή των καταθέσεων σημείωσε: «βασική προτεραιότητα του σχεδίου μας είναι να επιστρέψουν οι καταθέσεις προκειμένου να μπορέσουν οι τράπεζες να βοηθήσουν τις υγιείς επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν».

Ακόμα, ως βασικούς πυλώνες της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ ο κ. Αυγενάκης ανέδειξε την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, με την διαγραφή οφειλών από "κουφάρια" των επιχειρήσεων καθώς, όπως είπε, «είναι δεδομένο ότι από τα 100 δισ. ευρώ των κόκκινων δανείων δεν πρόκειται μεγάλος αριθμός να εισπραχθεί προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν οι σοβαρές και υγιείς επιχειρήσεις».

Τέλος, αναφερόμενος στις ηλεκτρονικές πληρωμές που αποτελούν μεγάλο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, ως ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της ΝΔ για να εξέλθει η χώρα από την στασιμότητα και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, ο γραμματέας της ΝΔ ζήτησε την συνδρομή και στήριξη των Ελλήνων τραπεζιτών, αναγνωρίζοντας την μεγάλη εμπειρία τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή